8 Şubat 2013 Cuma

PERDE PİLAV YAPIMI

MALZEMELER
1 paket dolmalık fıstık
1 aket kuşüzümü
1 paket knor
tereyagı ve sıvıyag
4bardak pirinç (artırıp eksiltebilirsiniz kişi sayısına göre)
8 bardak su
biraz tarçın ve tuz
badem
HAMURU İÇİN
1 adet yumurta sarısı
biraz yag
yogurt
YAPILIŞI
Tencereye yagı koyup dolma fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun
bildigimiz pilav gibi islanmış pirinçlere tuzunu atıp kavurun
sıcak suyunu ilave edip yarım tarçın atın,
pilavınız pişince önceden ıslattıgınız üzümleride atıp karıştırın
bademleride bu aşamada atın çig degilseler kavrulmuş almıştım ben
hamurunu hazırlayıp kek kalıbınının dışından taşacak şekilde açın
yaglanan kalıba bademleri dizin güzel görüntü için
hamuru kek kalıbına koyup üstüne pilavınızı serin üstünüde güzelce kapatıp 180 derecede fırına verin
eminim güzel olacaktır afiyet olsun......
not: isterseniz arasına kat kat tavuk döşenebilir ama ben sade daha çok sevdim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder