11 Şubat 2013 Pazartesi

AYVA TATLISI

malzemeler:
8 adet ayva
2 bardak seker
1 bardak su
3-4 damla limon
üzerine:
iri cekilmiş ceviz
krem santi
yapılısı:
ayvalarımızı soyuyoruz.ortadan ikiye kesiyoruz içlerini oyuyor,pişmeye hazır hale getırıyoruz,ayvalarımızı ,oyulan kısmı alta gelecek sekılde tencereye yerlestırıyoruz.üzerine şeker ve suyu ilave ederek.kaynatıyoruz.kaynayınca ocagımızı mum alevi seklınde yakarak bu ateste 2 saat pısırıyoruz.bu arada lımon damlalarını unutmuyoruz.
pişen ayvalarımızı tencereden alıp sogumaya bırakıyoruz.daha sonra hazırladıgımız ceviz içlerini ve kremsantıyı ilave ederek servıse hazır hale getırıyoruz.hafıf ,nefis,leziz.....AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder