16 Şubat 2013 Cumartesi

İnternet'ten pırlanta alınır mı İnternet ve kuyumculardaki tektaş pırlanta fiyatları

Bu soruyu çok çekinerek bize soruyorlar. İşin gerçeği her zaman internetten kredi kartınızla bir pırlanta almak sokaktan herhangi bir kuyumcudan almaktan daha sağlam ve kağıt üstüne geçen bir işlemdir.

Internetten kredi kartı ile pırlanta aldığınızda en geçerli sebep : Internet üstünden aldığınız her ürün kötü niyetli kullanıma karşı sigortalıdır.

Internetten kredi kartı ile bir ürün aldınız ve size 1.00 carat pırlanta, I renk, VS1 berraklık, ideal kesim bir ürün. Ürünü aldığınızda böyle olmadığına inanıyorsanız ürünü rahatlıkla iade edebilirsiniz. İade ettikten sonra ürün bedelini tüccardan istersiniz, tüccar size bu bedeli geri iade etmez ise, kredi kart merkezine başvurduğunuzda emin olun ki, tüccar sizin arkanızdan koşarak gelip paranızı iade edecekir. Eğer bir satıcı sürekli olarak bu tür problemler yaşarsa banka kredi kartı iznini iptal edeceğinden iyi tüccarlar zaten size gerçekten sattığı ürünü gönderecek ve memnun kalmazsanız da geri alacaktır.

Internet "uzaktan satış "sayılmakta ve her durumda kredi kartları merkezi veya tüketici mahkemeleri alıcıyı haklı bulmaktadır.

Müşteri olarak %100 koruma altında olacağınızdan sevimsiz ve stresli bir ortama girmeden olası bir kötü tecrübeden kurtulacaksınız.

Internet üstünden satış yapan mağazaların Sanal Pos alması zordur - özellikle pırlanta, altın gibi değerli ürün satan firmalara, web sitelerine bankalar çok ciddi araştırmalardan sonra bu izni verirler.


Bunun yanında herhangi bir dükkana gittiğinizde, ürünü geri götürdüğünüzde almamak veya % 70 - % 80 altına almak isteyeceklerdir. Bunu şikayet edip paranızı geri almanın tek yolu tüketici mahkemelerine başvurmaktır ki bu epey uzun sürer. İsterseniz bir kuyumcu dükkanına sorun, aldığınız bir ürünü 1 hafta sonra geri getirdiğinizde ne yapacaklarını nasıl geri alacaklarını öğrenin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder